Tag Archives: codul rutier

Inchisoare pentru Alcool, amenzi majorate si suspendare permis pentru Centura si vorbitul la Telefon

Noul Cod Rutier prevede sanctiuni drastice pentru consumul de alcool la volan, depășirea limitei de viteză, nepurtarea centurii de siguranță!
Hoție pe față din partea autorităților române, să zicem că sunt de acord sa nu se consume alcool la volan, dar valoarea amenzilor foarte usturătoare.
Nivelul de salarizare, ajutor social, pensii, nivelul de trai mediu al Românilor comparat cu alte state membre UE, este foarte scăzut, iar amenzile extraordinar de mari!
Oare nu se observă că aceste amenzi sunt defapt pentru clasa de sus? Bugetari? Parlamentari? Un om de rand, oare își poate permite să plătească aceste amenzi?
Dacă toți am respecta regulile de circulație, măcar să fim preventivi în trafic, poate aceste instituții dau „faliment!”

Noul Cod Rutier. Inchisoare pentru ALCOOL, iar dacă nu porți centura sau vorbesti la telefon iti risti permisul auto

Se sanctionează cu amenzi din clasa a IV-a cuprinse între 9 – 20 de puncte amendă și suspendarea permisului de conducere, orice depasire a limitei de viteză cu 51-60km/oră, aceste amenzi sunt cuprinse între 720 şi 1.600 de lei.
Dacă un şofer are o alcoolemie cuprinsă între 0,2-0,5g/l alcool în sânge (proba biologică), respectiv 0,15–0,25g/l alcool în aerul expirat (etilotest), se sancționează cu amendă prevăzută în clasa a V-a de sancțiuni (21 la 50 puncte-amendă) şi cu suspendarea permisului de conducere pentru o perioadă de 180 de zile.
In Romania alcoolemia permisa este 0,00 la mie. Daca alcoolmetrul politistului afiseaza sub 0,4 la mie alcool pur in aerul expirat vei plati doar o amenda, iar dacă este peste 0,5 la mie, constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoare de la unu la cinci ani.

Noi reglementari legale in domeniul circulatiei

Regulamentul de aplicare a Codului Rutier va fi modificat, dupa ce un act normativ in acest sens a fost publicat recent. Este vorba despre Hotararea Guvernului nr. 480/2013 publicata in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 454, din 24 iulie 2013, ce va intra in vigoare la 15 zile de la publicare, adica in 8 august 2013.
Noile dispozitii introduse prin HG nr. 480/2013 stabilesc ca soferilor ce se deplaseaza pe vehicule din categoriile AM, A1, A2 si A le este interzis sa traverseze drumurile publice, pe trecerile destinate pietonilor.
Din 8 august va fi abrogata prevederea in care se preciza:
„Pregatirea practica in vederea obtinerii permisului de conducere valabil pentru oricare dintre categoriile A, B, BE si subcategoriile A1 si B1, se poate efectua si de catre un instructor auto autorizat in conditiile legii, care a incheiat un contract cu unitatea autorizata in care solicitantul a efectuat pregatirea teoretica.”
Astfel ca cei care vor sa urmeze cursurile practice vor putea apela doar la scolile de soferi, nu si la instructorii autorizati.
Cursul de pregatire teoretica si practica pentru sustinerea examenului de permisului de conducere este valabil un an de la data absolvirii.
Regulile privind examenul de obtinere a permisului auto au fost modificate recent astfel:
Examinarea candidatilor se va realiza in aceeasi zi in care acestia se inscriu pentru sustinerea examinarii.
„Candidatii vor sustine proba teoretica in aceeasi zi in care sunt inregistrati in aplicatia informatica de examinare. In caz contrar, inregistrarea isi pierde valabilitatea”, se precizeaza in Ordinul MAI nr. 82/2013.