Category Archives: Codul Rutier

Inchisoare pentru Alcool, amenzi majorate si suspendare permis pentru Centura si vorbitul la Telefon

Noul Cod Rutier prevede sanctiuni drastice pentru consumul de alcool la volan, depășirea limitei de viteză, nepurtarea centurii de siguranță!
Hoție pe față din partea autorităților române, să zicem că sunt de acord sa nu se consume alcool la volan, dar valoarea amenzilor foarte usturătoare.
Nivelul de salarizare, ajutor social, pensii, nivelul de trai mediu al Românilor comparat cu alte state membre UE, este foarte scăzut, iar amenzile extraordinar de mari!
Oare nu se observă că aceste amenzi sunt defapt pentru clasa de sus? Bugetari? Parlamentari? Un om de rand, oare își poate permite să plătească aceste amenzi?
Dacă toți am respecta regulile de circulație, măcar să fim preventivi în trafic, poate aceste instituții dau „faliment!”

Noul Cod Rutier. Inchisoare pentru ALCOOL, iar dacă nu porți centura sau vorbesti la telefon iti risti permisul auto

Se sanctionează cu amenzi din clasa a IV-a cuprinse între 9 – 20 de puncte amendă și suspendarea permisului de conducere, orice depasire a limitei de viteză cu 51-60km/oră, aceste amenzi sunt cuprinse între 720 şi 1.600 de lei.
Dacă un şofer are o alcoolemie cuprinsă între 0,2-0,5g/l alcool în sânge (proba biologică), respectiv 0,15–0,25g/l alcool în aerul expirat (etilotest), se sancționează cu amendă prevăzută în clasa a V-a de sancțiuni (21 la 50 puncte-amendă) şi cu suspendarea permisului de conducere pentru o perioadă de 180 de zile.
In Romania alcoolemia permisa este 0,00 la mie. Daca alcoolmetrul politistului afiseaza sub 0,4 la mie alcool pur in aerul expirat vei plati doar o amenda, iar dacă este peste 0,5 la mie, constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoare de la unu la cinci ani.