Tag Archives: 2016

Noi reglementari legale in domeniul circulatiei

Regulamentul de aplicare a Codului Rutier va fi modificat, dupa ce un act normativ in acest sens a fost publicat recent. Este vorba despre Hotararea Guvernului nr. 480/2013 publicata in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 454, din 24 iulie 2013, ce va intra in vigoare la 15 zile de la publicare, adica in 8 august 2013.
Noile dispozitii introduse prin HG nr. 480/2013 stabilesc ca soferilor ce se deplaseaza pe vehicule din categoriile AM, A1, A2 si A le este interzis sa traverseze drumurile publice, pe trecerile destinate pietonilor.
Din 8 august va fi abrogata prevederea in care se preciza:
„Pregatirea practica in vederea obtinerii permisului de conducere valabil pentru oricare dintre categoriile A, B, BE si subcategoriile A1 si B1, se poate efectua si de catre un instructor auto autorizat in conditiile legii, care a incheiat un contract cu unitatea autorizata in care solicitantul a efectuat pregatirea teoretica.”
Astfel ca cei care vor sa urmeze cursurile practice vor putea apela doar la scolile de soferi, nu si la instructorii autorizati.
Cursul de pregatire teoretica si practica pentru sustinerea examenului de permisului de conducere este valabil un an de la data absolvirii.
Regulile privind examenul de obtinere a permisului auto au fost modificate recent astfel:
Examinarea candidatilor se va realiza in aceeasi zi in care acestia se inscriu pentru sustinerea examinarii.
„Candidatii vor sustine proba teoretica in aceeasi zi in care sunt inregistrati in aplicatia informatica de examinare. In caz contrar, inregistrarea isi pierde valabilitatea”, se precizeaza in Ordinul MAI nr. 82/2013.